Om rittet

Velkommen til Hanekamp/Rypejakta.

Vi ønsker å bli ansett som et av de kuleste terrengsykkelrittene i landet, Vi tar nemlig dine tilbakemeldinger på alvor. Si i fra til oss ved å sende oss en melding på Facebook.

Vi ønsker ikke å bli et stort sykkelritt med mange deltagere, men heller det sykkelrittet med størst andel fornøyde deltakere (ambisjonen er 100%). Om du er kvalitetsbevisst og kresen ønsker vi deg hjertelig velkommen og skal anstrenge oss maksimalt for at du skal få en knall opplevelse i skauen.

En av våre aller viktigste ambisjoner som sykkelritt er bærekraft. Det går nemlig en grønn tråd gjennom alt vi gjør. Dette medfører at vi stiller noen absolutte krav til deg som deltager. Ved å melde deg på aksepterer du våre betingelser for å delta. Det er nulltoleranse for forsøpling i løypa, og kaster «mister» du noe under rittet innebærer dette automatisk diskvalifikasjon. Vi ønsker utelukkende deltagere som er sitt miljøansvar bevisst. Vi oppfordrer også våre deltagere til samkjøring til og fra rittet. Lokale deltagere oppfordres til å sykle til start. Alle som samkjører eller sykler til start kan vinne noen flotte uttrekkspermier.

Hvis du synes dette er strengt så lover vi deg at det er uhemmet med positive sider i det øyeblikket du er ute i løypa. I tillegg til fokus på miljø og bærekraft så er vi selvsagt opptatt av at våre deltagere skal få en fabelaktig opplevelse på nær sagt endeløse kvalitetsstier i Mjøndalsskauen. Løypa er såpass fin at vi har opplevd at deltagere ønsker å ta seg en runde til nettopp på grunn av de flotte stiene, og vi sier oss enig!

I løypa tar vi også bærekraftshensyn. Vi arbeider bevisst for at den skal være solid og tåle bruken. Derfor klopper vi de stedene hvor det er nødvendig for å unngå unødvendig slitasje. Kloppene er for øvrig laget av avkapp/svinn fra Byggtorget i Krokstadelva. Dette er materialer vi kan gjenbruke til vårt formål, men som ikke er salgbare i alminnelig byggvaresalg. Vi takker Byggtorget for at de på denne måten både hjelper oss med å lage bærekraftige stier, og sikre maksimal utnyttelse av trevirket.