Om rittet

Velkommen til Hanekamp/Rypejakta.

Vi ønsker å bli ansett som et av de kuleste terrengsykkelrittene i landet, Vi tar nemlig dine tilbakemeldinger på alvor. Si i fra til oss ved å benytte dette skjemaet.

Vi ønsker ikke å bli et stort sykkelritt med mange deltagere, men heller det sykkelrittet med størst andel fornøyde deltakere (ambisjonen er 100%). Om du er kvalitetsbevisst og kresen ønsker vi deg hjertelig velkommen og skal anstrenge oss maksimalt for at du skal få en knall opplevelse i skauen.

En av våre aller viktigste ambisjoner som sykkelritt er bærekraft. Det går nemlig en grønn tråd gjennom alt vi gjør. Dette medfører at vi stiller noen absolutte krav til deg som deltager. Ved å melde deg på aksepterer du våre betingelser for å delta. Det er nulltoleranse for forsøpling i løypa, og kaster «mister» du noe under rittet innebærer dette automatisk diskvalifikasjon. Vi ønsker utelukkende deltagere som er sitt miljøansvar bevisst. Vi oppfordrer også våre deltagere til samkjøring til og fra rittet. Lokale deltagere oppfordres til å sykle til start. Alle som samkjører eller sykler til start kan vinne noen flotte uttrekkspermier.

Hvis du synes dette er strengt så lover vi deg at det er uhemmet med positive sider i det øyeblikket du er ute i løypa. I tillegg til fokus på miljø og bærekraft så er vi selvsagt opptatt av at våre deltagere skal få en fabelaktig opplevelse på nær sagt endeløse kvalitetsstier i Mjøndalsskauen. Løypa er såpass fin at vi har opplevd at deltagere ønsker å ta seg en runde til nettopp på grunn av de flotte stiene, og vi sier oss enig!

I løypa tar vi også bærekraftshensyn. Vi arbeider bevisst for at den skal være solid og tåle bruken. Derfor klopper vi de stedene hvor det er nødvendig for å unngå unødvendig slitasje. Kloppene er for øvrig laget av avkapp/svinn fra Byggtorget i Krokstadelva. Dette er materialer vi kan gjenbruke til vårt formål, men som ikke er salgbare i alminnelig byggvaresalg. Vi takker Byggtorget for at de på denne måten både hjelper oss med å lage bærekraftige stier, og sikre maksimal utnyttelse av trevirket.

Her finner du MIF-hytta og starten på rittet

Parkering

Vi setter pris på samkjøring og miljøvennlig transport, derfor vil deltagere som kjører sammen til rittet få parkere rett ved start og mål (på MIF-Hytta, se kartet). I tillegg vil de automatisk være med i vår populære uttrekkspremie konkurranse. De som sykler til start får også selvsagt automatisk lodd i samme konkurranse. Deltagere som kjører til start alene blir henvist til parkering på Dalen parkering ved SIF -Hytta og må sykle ned til MIF hytta, ca 10 min unna, og de vil ikke få delta i uttrekkspremie konkurransen.

Startpuljer

Hanekamp og Rypejakta

Pulje 1 – Hanekamp Start kl 1000 antatt slutt tid under 2 timer

Pulje 2 – Hanekamp Start kl 1005 antatt slutt tid over 2 timer

Pulje 3 – Rypejakta start kl 1010

 

Priser

  • Forhåndspåmelding  for alle – Pris 375 Fra den 17 feb til 24 mars
  • Prisjustering – 25 mars 450 kr.
  • Prisjustering – 2 juli 550 kr, frem til rittdato.

Deltakerbegrensning:

Maks antall deltakere i Hanekamp: 180
Maks antall deltakere i rypejakta: 70